Dr. Αιμίλιος Λάλλας | Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ Α.Π.Θ.


  Τηλέφωνο : +30.2310.277979

Dr. Αιμίλιος Λάλλας

Dr. Αιμίλιος Λάλλας

Ο Dr. Αιμίλιος Λάλλας είναι Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έχει εξειδικευθεί και ασχολείται κυρίως με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του δέρματος και τη διαχείριση και παρακολούθηση δερματο-ογκολογικών ασθενών.

Είναι Ακαδημαικός Υπότροφος της Α’ Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. που στεγάζεται στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην οδό Ερμού 36. Επισης, είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος λειτουργίας της Μονάδας Καρκίνου του Δέρματος της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης.

Βασική εκπαίδευση, ανώτατες σπουδές και ειδικότητα

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1980 και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Το 1997 αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης και την ίδια χρονιά εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή τον Ιούλιο του 2003 και εκπλήρωσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στη νήσο Οθωνοί (νομού Κέρκυρας). Εκπαιδεύτηκε 1 χρόνο στη Γενική Παθολογία στο Γενικό Νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης και στην ειδικότητα της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης (2009-2012)

Μεταπτυχιακός τίτλος και Διδακτωρικό Δίπλωμα

To 2008 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία” της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Το 2010 ανακυρήχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., εκπονώντας την εργασία με τίτλο: “Συμβολή στο ρόλο της χημειοπροφύλαξης σε προκαρκινικές βλάβες και στον καρκίνο του δέρματος”.

Μετεκπαίδευση και Εξειδίκευση

Μετά τη λήψη του τίτλου ειδικότητας μετεκπαιδεύτηκε για 3 μήνες, με υποτροφία της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, στο Skin Cancer Unit του νοσοκομείου “Santa Maria Nuova” στο Reggio Emilia της Ιταλίας, στο αντικείμενο: “Δερματοσκόπηση, ψηφιακή απεικόνιση, πρόληψη, διάγνωση και διαχείριση του καρκίνου του δέρματος”. Στη συνέχεια εργάστηκε για δύο χρόνια ως εξειδικευμένος Δερματολόγος στο παραπάνω κέντρο.

Ερευνητική – Συγγραφική δραστηριότητα

Είναι συγγραφέας 190 πρωτότυπων επιστημονικών εργασιών δημοσιευμένων σε διεθνή περιοδικά, οι οποίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική βάση Pubmed Central (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=lallas+a). Μέχρι σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 2000 αναφορές άλλων ερευνητών στο ερευνητικό του έργο (https://scholar.google.gr/citations?user=mmRpGIkAAAAJ&hl=el).  Έχει εισαγάγει και τεκμηριώσει καινοτόμες διαγνωστικές μεθόδους στη δερματοσκόπηση για την αναγνώριση του μελανώματος, του βασικοκυτταρικού και ακανθοκυτταρικού καρκινώματος και φλεγμονωδών δερματοπαθειών.

Είναι εκδότης 4 συγγραμμάτων διεθνών εκδοτικών οίκων:

  • Cutaneous melanoma: a pocket guide for diagnosis and management (Elsevier)
  • Altlas of diagnostically challenging melanocytic neoplasms (Springer)
  • Comprehensive Dermoscopy (Springer)
  • Dermoscopy in General Dermatology (CRC Press).

Επίσης, είναι συγγραφέας πολλών κεφαλαίων με θέμα τη Δερματοσκόπηση σε βιβλία διεθνών εκδοτικών οίκων άλλων εκδοτών.

Συμμετέχει ως κύριος ερευνητής σε ευρωπαικά ερευνητικά προγράμματα στο αντικείμενο της διάγνωσης του μελανώματος και των άλλων όγκων του δέρματος. Επίσης συμμετέχει σε κλινικές δοκιμές φαρμάκων για την αντιμετώπιση του μεταστατικού μελανώματος, του βασικοκυτταρικού καρκινώματος και των ακτινικών υπερκερατώσεων.

Τέλος, για το έτος 2017 έχει καταταγεί στο 1% των κορυφαίων αξιολογητών ερευνητικών/επιστημινικών εργασιών (peer reviewer) παγκοσμίως. (https://www.dropbox.com/s/f2yi77d6fumdccn/Peer%20Review%202017%20Award.pdf?dl=0)

Διδακτική δραστηριότητα

Συμμετέχει στη διδασκαλία του μαθήματος της Δερματολογίας στους φοιτητές Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο αντικείμενο των όγκων του δέρματος.

Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του διαδικτυακού προγράμματος Professional Certificate of Dermoscopy με σπουδαστές από χώρες όλων των ηπείρων.

Είναι συνιδρυτής και ο εκ των δυο διδασκόντων του διεθνούς εκπαιδευτικού σεμιναρίου “Dermoscopy Excellence”. (http://www.dermoscopyexcellence.org)

Συμμετέχει ως διδάσκων στα μεταπτυχιακά προγράμματα των Πανεπιστημίων του Graz της Αυστρίας και της Napoli της Ιταλίας στο αντικείμενο της δερματοσκόπησης.

Είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Επίβλεψης Διδακτορικών Διατριβών του Πανεπιστημίου της Modena στην Ιταλία.

Έχει επιβλέψει την εκπαίδευση πολλών νέων δερματολόγων από διάφορες χώρες στη διάγνωση και διαχείριση των όγκων του δέρματος.

Είναι προσκεκλημένος ομιλητής στα περισσότερα διεθνή, αμερικανικά, ευρωπαικά και εθνικά δερματολογικά συνέδρια στο αντικείμενο της διάγνωσης/αντιμετώπισης των όγκων του δέρματος και προσκεκλημένος εκπαιδευτής σε πολλά τοπικά σεμινάρια στη δερματοσκόπηση σε διάφορες χώρες.

Συμμετοχή σε επιστημονικές εταιρείες και ιατρικά όργανα

Είναι Γενικός Γραμματέας της International Dermoscopy Society (http://dermoscopy-ids.org).

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοσκόπησης (http://www.hds-dermoscopy.gr)

Είναι μέλος των παρακάτω επιστημονικών εταιρειών:

  • European Academy of Dermatology and Venereology (EADV)
  • European Association of Dermato-Oncology (EADO)
  • Melanoma Group of the European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC)
  • Ελληνική Εταιρεία Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας (ΕΔΑΕ)
  • Ελληνική Εταρεία Δερματοχειρουργικής

 

Είναι Γενικός Γραμματέας του 5ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Δερματοσκόπησης (5th World Congress of Dermoscopy) που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 14-16 Ιουνίου 2018 (https://dermoscopy-congress2018.com).

 

 

 

Από 01/06/2020 το ιατρείο μετεφέρει τη λειτουργία του στη

DERMOMEDICA ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΛΑΛΛΑΣ, ΖΩΗ ΑΠΑΛΛΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Κωνσταντίνου Καραμανλή 60, 54642 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310277979
dermomedica.gr